lepkekabóca

kertdoktor lepkekabóca

Ez a témakör 3 replies, tartalmaz 2 voices, és a legutóbbi hozzászóló Cseperkálóné Barbara Cseperkálóné Barbara 3 éve, 3 hónapja.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Szerző
  Bejegyzések
 • #1330 Válasz

  Kovács Zsuzsa

  Kedves Barbi!

  Második éve minden tavasszal fehér pókhálószerű anyag vonja be a smaragd tujáimat és növényeimet a kertben. Állítólag ez egy molylepke okozza. Érdeklődtem már kertészetben, de nagyon mérgezőszert tudtak volna adni. Szeretném ha tudnál segíteni, tippet adni mit tegyek.
  Válaszodat várom. Segítségedet előre is köszönöm.
  Kovács Zsuzsa

  #1377 Válasz
  Cseperkálóné Barbara
  Cseperkálóné Barbara
  regisztrált tag

  Kedves Zsuzsa,

  Hát a lepkekabóca bioszerekkel nehéz kérdés. Megelőzés és gyérítés amit javasolni tudok. Ősszel nagyon hatásos lemosó permetezés alkalmazása mely gyéríti az áttelelő tojások számát. Lemosónak olajos rézkészítményeket javasolok. Ilyenkor már a kézi eltávolítás a leghatásosabb. Érdemes levágni a fertőzött hajtásokat és megsemmisíteni. Én remélem hogy a csapadékos május megtizedeli őket, mert a kabóca tipikusan akkor szaporodik el amikor meleg csapadékmentes tavasz és nyár van.Most úgy tűnik szerencsénk lesz ;-)

  #1376 Válasz

  Kovács Zsuzsa

  Kedves Barbi!

  Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdésemre, valóban ez a lepkekabóca az ami tönkreteszi a növényeimet. Mivel lehetne megfékezni terjedését?

  Válaszodat várom.
  További szép napot kívánok.
  Zsuzsa

  #1375 Válasz
  Cseperkálóné Barbara
  Cseperkálóné Barbara
  regisztrált tag

  Kedves Zsuzsa,

  Kérlek nézd meg hogy róla van szó? Amerikai lepkekabóca (Metcalfa pruinosa)? Ha igen innen folytatjuk. Örülnék képnek.

  Köszönettel:
  Barbi

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
Válasz erre: lepkekabóca
Az Ön adatai:
Kép linkje, amennyiben megtalálható az interneten: Kép linkjének beillesztése

bbPress Post Toolbar Segítség

Rólunk

Ez az eszköztár megengedi a kattintással-hozzáadható HTML elemeket.

Formázás: (például félkövér, dőlt), ki lehet választani az írott szöveget, majd kattintson a gombra, a kiválasztott szöveg előtt és után \"tag\" kódok lesznek. Ez a hozzászólásban nem fog látszódni, csak az eredmény!

Képfeltöltés után megjelenik egy tag kódsor, ez jelenti a kép feltöltését, ezt kérlek ne töröld ki, a hozzászólásban nem fog megjelenni, helyett a feltöltött kép lesz ott. Pl: < a h r e f = \" h t t p : / / w w w . b a r b i e k r t . h u / f d s d f / .png\" > < / a >

Rólunk bbPress Post Toolbar

Segítség

Ez az eszköztár megengedi a kattintással-hozzáadható HTML elemeket.

Verzió 9.7.5 by master5o1.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">