mandula fa kérge

kertdoktor mandula fa kérge

Ez a témakör 1 hozzászólás, tartalmaz 2 voices, és a legutóbbi hozzászóló Cseperkálóné Barbara Cseperkálóné Barbara 3 éve, 3 hónapja.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Szerző
  Bejegyzések
 • #1329 Válasz

  Zoltán

  Kedves Barbara!

  mandula fáim kérgén, a képeken látható ?sérülések? jelentek meg. kérdésem, hogy ez lehet kéregmoly okozta sérülések vagy egyéb ok, betegség következménye? a sebeket vizsgálva nem láttam rágcsáló, élősködő nyomát.
  esetleg mivel lehet védekezni vagy mikor?
  segítségét előre is köszönöm!

  tisztelettel,
  Zoltán

  #1374 Válasz
  Cseperkálóné Barbara
  Cseperkálóné Barbara
  regisztrált tag

  Kedves Zoltán,

  A kép alapján én is a kéregmolyra gondolnék. Viszont a kéregmolynál tipikus hogy az ürülék megjelenik a járatok végein. Lát ilyesmit? A molynak két rajzása van. Május elején és július-augusztusban. Védekezési lehetőségként mindenképp most kellene sürgősen beszerezni feromon csapdát (Csalomon termékcsalád) ellene, amivel kiskertben gyérítő hatás érhető el. A sebek kezelése is nagyon fontos, javaslom sebkezelő gél beszerzését és a sérülések teljes befedését. Örülnék a járatról vagy sérülésről egy jóval közelebbi fotónak, amivel pontosabb meghatározás lenne lehetséges.

  Üdv.:
  Kertdoktor

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
Válasz erre: mandula fa kérge
Az Ön adatai:
Kép linkje, amennyiben megtalálható az interneten: Kép linkjének beillesztése

bbPress Post Toolbar Segítség

Rólunk

Ez az eszköztár megengedi a kattintással-hozzáadható HTML elemeket.

Formázás: (például félkövér, dőlt), ki lehet választani az írott szöveget, majd kattintson a gombra, a kiválasztott szöveg előtt és után \"tag\" kódok lesznek. Ez a hozzászólásban nem fog látszódni, csak az eredmény!

Képfeltöltés után megjelenik egy tag kódsor, ez jelenti a kép feltöltését, ezt kérlek ne töröld ki, a hozzászólásban nem fog megjelenni, helyett a feltöltött kép lesz ott. Pl: < a h r e f = \" h t t p : / / w w w . b a r b i e k r t . h u / f d s d f / .png\" > < / a >

Rólunk bbPress Post Toolbar

Segítség

Ez az eszköztár megengedi a kattintással-hozzáadható HTML elemeket.

Verzió 9.7.5 by master5o1.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">